• 100% Nederlands product!
 • Eigen fabriek
 • Productie op maat
 • korte lijnen
 • 5.0 (In Google)

Wat is een Frans balkon?

Auteur: Matthias
Geplaatst op: 26 april 2024

Een Frans balkon is een smalle rand achter een deur waarop een hekwerk is geplaatst. Dit hekwerk zit vaak op de verdieping van een gebouw. U kunt dus niet staan of zitten op een Frans balkon. Het hek zorgt ervoor dat er geen mensen en voorwerpen naar beneden kunnen vallen. Daarnaast kan er veel frisse lucht naar binnen wanneer de deuren open staan. Maar wat is de geschiedenis van het Franse balkon? En welke soorten Franse balkons zijn er?

De geschiedenis van het Frans balkon


Het Franse balkon werd voor het eerst in gebruik genomen in 1788. Het Franse balkon is ontworpen door architect Jacob Otten Husly. In de loop van de 19e eeuw kwam het Franse balkon steeds vaker voor in het straatbeeld. Door een Frans balkon toe te voegen aan een gebouw werd de architectonische uitstraling verbeterd. Daarnaast had het ook een veiligheidsfunctie. Personen konden namelijk niet naar buiten vallen door het sierlijke Frans balkonhekwerk.


Soorten Franse balkons


Franse balkons zijn tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar. Namelijk niet alleen meer stalen hekken. Het is niet ongebruikelijk om glazen, spijlen en lamellen Franse balkons te zien.


Glazen Franse balkons


Het fijne aan Franse balkons van glas is dat het uitzicht behouden blijft. Hierbij maakt het niet uit of uw deur of raam open of dicht is. Als u toch enige privacy wilt, kunt u vaak kiezen voor bedrukt glas of glas met een kleur. Glashekken zijn vaak duurzaam en onderhoudsvrij. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor veel mensen.


Franse balkons met spijlen


Franse balkons met spijlen laten veel licht door, maar geeft wel minder uitzicht dan glas. Vaak kunt u zelf kiezen in welke vormen en maten u de spijlen wilt. Sommige Frans balkons met spijlen hebben sierlijke versieringen.


Franse balkons met lamellen


Naast bovenstaande opties zijn er ook Franse balkons met lamellen beschikbaar. Deze balkons lijken veel op Franse balkons met spijlen. Alleen zijn de lamellen rechthoekig en breder dan spijlen.


De voordelen van een Frans balkon


Franse balkons worden dus al eeuwenlang gebruikt voor gebouwen. Maar waarom eigenlijk? Dit zijn de voordelen van een Frans balkon.


 • Franse balkons zorgen voor een mooie uitstraling. Zoals eerder benoemd zorgen Franse balkons voor een architectonische uitstraling. Hierdoor wordt er een gevoel van stijl en klasse toegevoegd aan een gebouw. Dit kan bij zowel moderne als historische gebouwen van pas komen.
 • Franse balkons zorgen voor een ruimtelijk effect. Franse balkons zorgen voor veel lichtinval. Hierdoor wordt een gevoel van ruimte gecreëerd. Daarnaast verbinden ze binnen met buiten. Vooral in kleine en benauwde ruimtes zorgt dit voor een extra ruimtelijk effect.
 • Franse balkons zorgen voor ventilatie en frisse lucht.Doordat u de ramen en deuren van een Frans balkon kan openen komt er veel frisse lucht naar binnen. Daarnaast zorgt dit voor een goede ventilatie van de ruimte. Dit draagt bij aan de gezondheid en het welzijn.
 • Franse balkons zorgen voor privacy.Voorbijgangers op straatniveau kunnen niet naar binnen kijken als u een relatief dicht Frans balkon heeft. U kunt echter wel naar buiten kijken over de reling van uw Frans balkon. Hierdoor heeft u toch een gevoel van ruimte en openheid zonder bekeken te worden.
Gratis offerteProjecten

Bakkie doen?

Kom gerust bij ons langs

Man met koffie
Belas VOF

Belas VOF

BELAS VOF is uw betrouwbare partner voor maatwerk balkonhekken, staalconstructie en professionele services.

Kom Langs!

 • Belas Badhoevedorp
 • Sloterweg 411 b
 • 1171 VD Badhoevedorp
 • Nederland
Logo KiwaLogo erkend leerbedrijf"Logo metaalunie
© 2024 | Website ontwikkeld door SAM OnlineMarketing & Webdesign. & Dean Donovan